Tweedehands fiets te kopen die nog jaren meegaat

Tweedehands fietsen Turnhout

Tweedehandsfietsen zijn een geweldige manier om voor minder geld te gaan fietsen. Het kopen van een tweedehands fiets kan echter lastig zijn. Je koopt in wezen het tweedehands eigendom van iemand anders, dus er is een inherent risico aan elke aankoop zoals deze. Maar als je je huiswerk doet en deze drie eenvoudige tips volgt, moet je een tweedehands fiets kunnen vinden die aan je behoeften voldoet en nog jaren meegaat.

Onderzoek het merk en model

De eerste stap bij het kopen van een tweedehands fiets is het doen van onderzoek naar het merk en model waarin je geïnteresseerd bent. Dit zal je een goed idee geven van waar je op moet letten bij het inspecteren van de motor. Je kunt ook de gemiddelde restwaarde van het model achterhalen, zodat je een redelijk bod op de motor kunt doen. U kunt deze informatie vinden op de websites van de grote fietsfabrikanten, maar ook op sites van derden die fietsinformatie aanbieden. Een andere optie is om naar je lokale fietsenwinkel te gaan en het aan het verkooppersoneel te vragen.

Inspecteer het frame en de wielen

Het frame is het deel van de fiets dat al het gewicht draagt tijdens het gebruik. Het is belangrijk om het frame te inspecteren op beschadigingen, barsten of roest. Zorg ervoor dat u de wielen optilt en ronddraait om te zien of er een overmatig of ongewoon geluid is. Als dat het geval is, kunnen de wielen verbogen zijn en moeten ze worden vervangen. Je moet ook controleren of het frame de juiste maat heeft, vooral als je een tweedehands racefiets koopt. Racefietsen zijn er in verschillende geometrie├źn voor verschillende soorten rijders. Zorg ervoor dat de framemaat geschikt is voor uw lichaamstype en rijstijl.

Test de remmen en versnellingen

De twee belangrijkste onderdelen van een fiets zijn de remmen en de versnellingen. En het is het beste om deze te testen voordat je een aankoop doet. Er zijn een paar manieren om dit te doen. Controleer eerst of de remmen goed werken door in de remblokjes te knijpen. Als ze gemakkelijk samenknijpen, zijn de remmen waarschijnlijk in orde. Als ze stijf zijn, moeten ze misschien worden vervangen. Schakel vervolgens met de versnellingen terwijl de motor op een standaard staat. Als er veel geknars te horen is of als de versnellingen niet gemakkelijk schakelen, moeten ze wellicht worden vervangen of afgesteld. Zorg ervoor dat u een testrit maakt op de motor met deze onderdelen onder uw volledige lichaamsgewicht. U wilt niet dat u deze problemen ontdekt als u eenmaal op de weg zit.